Kurumsal Seslendirme Nedir?

Kurumsal Seslendirme Nedir?

08/12/2021 Uncategorized 0

Kurumsal seslendirme nedir kapsamındaki konular reklamcılığın bilinçlendirilmiş hali olarak öne çıkar. Çünkü kurumsal seslendirme demek kurumsal markaların hizmetlerini, ürünlerini öne çıkaracak bir sistem anlayışı sunmaktadır. Basite indirgenmemesi gereken bu konu hayli zorlayıcı olabilir. Özellikle de normal reklam sistemine göre daha profesyonel olmak zorundasınız. Birkaç ses tonuna sahip olan kişilerin yapabileceği kurumsal seslendirmeler aynı zamanda hedef kitleye yön verici rol oynamaktadır. Bu yüzden kurumsal markalar için seçilmek istenen kişilerin birçok yönden geliştirilmiş kişiler olması şarttır. Yüzlerce ses tonun sahibi arasından doğru seçim yapılabilmesi her zaman kolay olmuyor. Böyle bir durumda devreye giren reklam ajanslarının büyük rol oynadığı biliniyor. Özellikle de yıllardır bu sektörde işini hakkıyla en kaliteli şekilde sunabilen ajansların tercih edilmesi markanız için potansiyel müşteride oluşturabiliyor.

Kurumsal Sesin Seçilmesi

Kurumsal sesin seçilmesi kapsamında markaların genel durumunu yansıtabilme çok önemlidir. Çeşitli mecralar ile hedef kitle arasında kurulan ses teması bakımından yapılacak seçimin önemli role sahip olduğu bilinir. Her insanın ses tonu farklıdır. Kişiye özel karakteristik ses tonları her zaman etkileyici olsa da kurumsal yönden kullanılacak tercihin doğru yapılması şarttır. Duruma örnek vermek açısından kurumsallaşmış iç çamaşırı firması ile kurumsallaşmış klasik elbise firması aynı şekilde seslendirilemez. Normal bir çanta reklamı ile markalaşmış çanta reklamının seslendirmesi aynı olmaz. Çünkü bu şekilde hedefe ulaşılmayacağı gibi yanlış yönlendirme de yapılması mümkün olur. Mevcut markanın reklamı yapılacakken kitleyi başka yöne kaydırmak yanlış seslendirmeden kaynaklı da olabilir. Tabii seslendirme beraberinde reklamında doğru yapılması gerekir. Birbiriyle alakasız etkileşimler daima olumsuz sonuç doğurur. Bu yüzden profesyonel ekiple çalışılması gerekir.

Kurumsal Ses Kaşeleri

Kurumsal ses kaşeleri yönünden bu işi profesyonel olarak yapan kişilerin sayısı Türkiye’de az denecek miktarda olduğu biliniyor. Reklam kampanyalarında kullanılan bu kişilerin çok çeşitli markalar için çalıştıkları düşünülünce birden fazla ses tonuna sahip oldukları da öne çıkıyor. Kitlelere hitap edebilmek için kurumsal ses kaşeleri önemlidir. Ses kaşeleri demek ise aşina olduğunuz ses tonu demektir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir