Gömülü Alt Yazı Nedir?

Gömülü Alt Yazı Nedir?

06/12/2021 Uncategorized 0

Gömülü alt yazı nedir kapsamında araştırma yaptığınız zaman gömülü yazıların çeşitli filmlerde kullanılan otomatik yazılarla sunulması anlamına gelir. Yani çeviri yapılmadan direk alt yazılı inen filmlerdir. Bu durum bazen hoş karşılansa da çoğunlukla beğenilmeyen bir şeydir. Gömülü alt yazıyı değiştirmek veya silmek açısından da profesyonel sistemler gerekir. Bununla birlikte filmin her karesinde de olmayabilir. Bazı yerlerde olan yazıların filmin bütünlüğünde de yer alması mümkündür. Bu durum çoğu internet araştırmasında kendinden yazılı filmi nasıl değiştirebilirim şeklinde öne çıkan bir konudur. Çoğunlukla hoşnut kalınmayan bu durum teknik bir hatadan kaynaklı olabileceği gibi bilinçli şekilde de yapılmış olabilir. Bu yüzden gömülü alt yazı hakkında net bilgi alabilme açısından doğru araştırma yapılması gerekir.

Gömülü Alt Yazılı Filmler

Gömülü alt yazılı filmler çoğu kişinin indirdiği filmler sonucunda silmek istediği uygulamadır. Çeşitli programlarla kaldırılmak istenen sistem bilgi sahibi olmayan kişiler için zorlayıcıdır. Bu yüzden konuyla ilgili teknik bilgi almak açısından profesyonel kişilerle iletişime geçmeniz gerekir. Bilgisayar sisteminde yapılabilen bu sistem bilgili kişiler için oldukça önemli role sahiptir. Bu durum sadece filmlerde değil bazı videolarda da olabilmektedir. Mevcut seslendirme sunumu beraberinde alt yazının otomatik şekilde çıkıyor olması aynı anda iki farklı etkileşim amaçlı kullanılır. Uygulanan durum hedef kitle için sorun oluşturabileceği gibi doğru uygulandığında çift yönlü katkı da sunabilir. Bahsedilen avantajın kullanılması da burada geçerlidir. Yetkili, bilgi sahibi ajanslarla çalışılması, akıl alınması gibi durumlar markanızı her daim öne taşıyacak farklardır.

Videodan Gömülü Alt Yazı Alma

Videodan gömülü alt yazı alma kapsamındaki işlemler profesyonellik gerektirir. Sistemsel şekilde yazının kaldırılması veya yerine yenisinin eklenmesi şeklinde uygulamalar yapılabilir. Bu durum isteğe bağlı kullanılırken gereksinim duyulan ihtiyaç olarak ta düşünülebilir. Özellikle işitsel engelli insanlar açısından görsel beraberinde otomatik bilgi sunulması anlamayı kolaylaştırır. Bu nedenle sadece tek bir yöne doğru belirlemek yanlış olabilir. Bir firmanın aynı anda etki sağlayabilmesi için hem sesli hem de metinli video oluşturması gerekir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir